Kort- och sommarkurser, deltids- och distansutbildningar

Här hittar du folkhögskolans fristående kurser. Våra aktuella distansutbildningar finns i menyn till vänster. 

 

SOMMARKURSER 2019

Här kan du anmäla dig till sommarkurserna: https://wilma.gymnasium.ax/browsecourses?school-id=13

Cirkusskola för barn från 7-99

Kursledare: Marie Johansson

Under den här kursen får du pröva på flera olika cirkusdiscipliner som enhjuling, jonglering, balansering och liknande. Pär och Marie är instruktörer och inspiratörer som hjälper dig att nå oanade höjder på cirkushimlen. Vi börjar med att prova på de olika disciplinerna så att du kan hitta det du gillar bäst. Därifrån går vi vidare och jobbar mer specifikt samt komponerar lämpliga, roliga nummer som vi uppträder med på kursers sista dag. Då blir det föreställning och fest och glam. Du får gärna bjuda in gäster till föreställningen. Barn brukar vara mest intresserade men vuxna är också välkomna. Eftersom träningen är så rolig brukar föräldrarna vilja prova också. Cirkus är en mötesplats för alla åldrar och erbjuder gränslösa möjligheter till att lära nytt.

Kostnad: 100€/ oberoende av ålder, inklusive lunch och kaffe.

Antal: 12 vuxna, 24 barn och ungdomar

Omfattning: 17-20 juni, kl.10.00-14.00

Sista anmälningsdag: 26 april.

Rakukeramik 

Kursledare: Paul Bradley

Första helgen innefattar tillverkning av föremål för senare rakubränning. Först blir det en kortfattad introduktion till historien om rakukeramik. Därefter får kursdeltagare bekanta sig med lämpliga leror och lämpliga tillverkningsmetoder för processen. Det mesta av helgen tillbringas i keramikverkstaden där läraren hjälper kursdeltagarna att förverkliga sina idéer. 

Andra helgen bränner vi föremålen som skapades. Kursdeltagarna får experimentera med variationer av raku, såsom nakenraku. 

Kursen lämpar sig för både nybörjare och längre hunna. 

Kostnad: 260 € inklusive lunch och kaffe. Materialkostnad tillkommer.

Antal: 12 deltagare

Omfattning:  Kursen hålls under två helger, 8-9 juni, 15-16 juni, kl.9.00-16.00

Sista anmälningsdag: 26 april.