Guideutbildning

Guideutbildning 2018-2019

Vill du guida turister på Åland? Då är guideutbildningen något för dig. Vi söker dig som vill bli lokal guide på Åland och kan börja guida till sommaren 2019. Från augusti till april träffas vi en kväll i veckan för att lära oss mera om Åland och allt vad det innebär att arbeta som lokal guide. Vi har också praktiska övningar i buss och studiebesök två lördagar per termin. Studierna omfattar 160 timmar där 120 timmar är föreläsningar, studiebesök och praktiska övningar och 40 timmar är eget arbete. Efter avklarad kurs är du auktoriserad guide av Finlands Guideförbund rf.

Närstudierna som är en kväll i veckan omfattar föreläsningar om åländsk historia, samhälle, näringsliv, natur och kultur. Du lär dig även presentationsteknik, guideteknik och företagande.

Du som söker ska ha svenska som modersmål alternativt utmärkta kunskaper i svenska. Du får gärna behärska flera språk som du kan tänka dig guida på.

Vi räknar med att ta in 16-20 deltagare och startar med en kickoff ute på Folkis där vi träffar aktivt branschfolk och andra aktörer.

Avgifter: 150 €, auktoriseringskostnaden är inkluderad. Kurslitteratur köper du själv.

Ansökan: Digital ansökningsblankett hittar du HÄR. Sökande antas på basen av personlig skriftlig motivering och intervju. Ansökningstiden är mellan 1 mars och 27 april 2018.

Kursen är ett uppdrag av Ålands landskapsregering och genomförs i samarbete med Ålands guider r.f.