MåBra! linjen

Vill du bli naturligt säker? Ge dig själv ett mångsidigt år där personlig utveckling går hand i hand med praktiska övningar inom hälsa och friskvård. Undervisningen sker till stor del ute i naturen.

Du får vana och metod för bekväma utflykter samt inspiration och mod för att komma igång. Du får också prova på estestiska ämnen som undervisas på skolan, t ex järnsmide, textil eller keramik. Att dokumentera dina nya kunskaper i ord och bild är en del av utbildningen. Det sker genom portfolio, dagbok och blogg. 

Vi tar in åtta studerande till MåBra! linjen.

Ämnesuppdelningen omfattar (preliminärt):

- skärgårdskompetens
- friluftsteknik och kroppskultur
- natur, miljö och ålandskunskap
- digital kompetens
- specialkurser inom estetiska ämnen
- studieresor/-besök
- slutexpedition
- dokumentation

Undervisningsspråket är svenska och minimiåldern för sökande är 18 år. Vi förutsätter att deltagarna har ett stort intresse för natur och friluftsliv samt för personlig utveckling.

Linjeledare: Marie Johansson. Om du vill veta mer om utbildningen kan du kontakta Marie på: marie.johansson@afhs.ax

Läsåret börjar 24 augusti 2020 och slutar den 21 maj 2021.

  • Utbildningen riktar sig till dig som är vuxen (minst 18 år). Utbildningen är eftergymnasial d.v.s studieförberedande utbildning som bygger på gymnasiekompetens, men dispens kan beviljas.
  • Ansökningar: Till MåBra! linjen söker du digitalt genom att klicka på länken uppe till höger eller HÄR. Ansökningstiden börjar 2 mars och pågår till och med 20 maj 2020. Sökande antas på basen av personligt skriftligt brev och intervju. Till ansökan skall även kopior av skolbetyg och eventuella arbetsintyg bifogas.
  • Kostnader: 450,-/termin. Avgiften täcker studieresor, studiebesök och specialkurser utanför skolan. Materialkostnader tillkommer. 
  • Internat: Väljer du att bo på skolans internat betalar du 60 €/vecka för ett rum.